Wanneer het +25°C is en je eet al een week sla en rauwkost, heb je echt geen zin meer om achter potten en pannen te staan! Laat ik daar nu net de ideale oplossing voor gevonden hebben. Ik stel je 5 frisse recepten voor waarbij je maximaal 5 minuten het vuur nodig hebt en waar geen blaadje sla aan te pas komt.

Panzanella met burrata en olijven

Heb je nog wat restjes oud brood? Dan is dit gerecht de ideale manier om ze te verwerken in een heerlijk frisse mix. Panzanella is een klassiek Italiaans gerecht waar je veel variaties op kan maken. Laat je creativiteit de vrije loop! Ik stel je een panzanella voor met burrata, basilicum en aardbeien.

Courgette carbonara met notencrème

Het beste aan courgette carbonara? Snel klaar en licht verteerbaar. Je kan vers gedraaide courgettespaghetti kopen in de winkel, of zelf aan de slag gaan met een spiraalsnijder. Wat je ook verkiest, deze carbonara staat in één, twee, drie op tafel.

Tomatenmélange met rivierkreeftjes, kiwi en munt

Deze verrassende combinatie houdt niet enkel je keuken lekker fris, het is ook een fantastische smaakbom. De rivierkreeftjes kan je gepeld en voorgekookt in de winkel vinden, bespaart je tijd en vuur!

Loaded naan

Met dit recept hou je het simpel en relatief snel. Je kan natuurlijk zelf je naan maken, maar vandaag kopen we onze naan kant-en-klaar in de winkel. Kook daarbovenop het water in een waterkoker en hop, geen graad warmer in de keuken.

Spring rolls

Eens je de basis van dit recept onder de knie hebt, kan je alle kanten uit. Net zoals wraps kan je rijstblaadjes met een vulling naar keuze beleggen, ze zijn enkel wat lichter verteerbaar. Perfect voor een zwoele (na)zomer dus. Hou je het liefst klassiek Aziatisch? Mijn recept met fijn gesneden groenten, munt en mango zal je zeker smaken.